TECHS5 Ohjelmointia teknisille viestijöille – 2021

Tältä sivulta löydät kaikki vuoden 2021 TECHS5-kurssin luentomateriaalit.

TECHS5 – Luento 7

Viimeisellä luennolla tutustutaan mitä oliot ovat ja kuinka niitä luodaan ja muokataan. Tämän lisäksi tutkaillaan kuinka olioihin tallennetusta tiedosta saa tuotettua sisältöä verkkosivulle, ja kuinka tuota tietoa voi halutessaan muokata.

TECHS5 – Luento 6

Kuutosluennolla lueskellaan taulukoita for-silmukoiden avulla, tutustutaan sisäkkäisiin for-silmukoihin ja kokeillaan kuinka helppoa päättymättömän silmukan tekeminen on while-silmukkarakenteella.

TECHS5 – Luento 5

Viidennellä luennolla tutustutaan tiedon säilömiseen taulukoihin sekä taulukoiden käsittelyyn sisäänrakennettujen metodien avulla.

TECHS5 – Luento 4

Neljännellä luennolla vietetään laatuaikaa funktioiden parissa. Perehdymme parametrien käyttämiseen omien funktioden kanssa ja opimme kuinka funktiosta voi palauttaa tietoa takaisin ohjelmiin paluuarvojen avulla. Jos aikaa riittää, tutustumme myös taulukoihin.

TECHS5 – Luento 3

Kolmosluennolla tarkastellaan loogisia operaattoreita ja tutustutaan if-else if-else -lauseisiin. Näiden lisäksi katsotaan if-else – muistuttavaa switch-lausetta ja – jos aikataulu sallii – laaditaan omia funktioita.

TECHS5 – Luento 2

Toisella luennolla jatketaan JavaScriptin perusteiden parissa. Luento alkaa katsauksella muuttujiin, jonka jälkeen tarkastelemme mm. ehtolauseita, syötteitä ja loogisia operaattoreita.

TECHS5 – Luento 1

Ensimmäisellä luennolla tutustutaan JavaScriptin perusteisiin ja tutkaillaan kuinka ohjelmia voi laatia Visual Studio Coden tai Stackblitzin avustuksella.